in Algemeen

 

 

“Onze recreatiebungalow is weer beschikbaar gekomen voor de week van kerst. Neem eens een kijkje en mail ons voor een boeking.” Deze oproep kwam ik op Twitter tegen.

Als styliste voor gastenverblijven ben ik altijd nieuwsgierig hoe een recreatiewoning of vakantiehuis er van binnen uitziet. Dus, ik ging maar eens online kijken. De eerste foto was van de bungalow zelf: op een grijze dag stond hij op een grasveld, ietwat kalig en verloren bij. De volgenden foto’s lieten het interieur zien. Alles was keurig, netjes en schoon. En tegelijkertijd ook steriel, kil en sfeerloos. “Wie gaat hier nou gezellig kerst vieren met zijn dierbaren?” dacht ik bij mezelf.

Je ziet het wel vaker online: Mensen die een 2e huis of een recreatiewoning hebben, willen graag af en toe verhuren aan gasten en hierdoor wat geld bijverdienen. Alleen, de markt van vakantieaccommodaties is vandaag de dag zo overspoeld met verschillend aanbod. Een vakantiehuisje waar gasten niet warm voor lopen, levert dan gewoonweg weinig boekingen op.

Voor wie nu denkt: “Ja, maar dan schaaf ik toch desnoods gewoon wat bij met de prijs?” die zal ik moeten teleurstellen: Want ook dan is er nog voldoende keuze voor online zoekende gasten. Airbnb en andere bemiddelingssites maken het voor de gast gemakkelijk om te kunnen kiezen uit een aanbod dat bij zijn budget past en er leuk uitziet.

Laten we het voor de verandering nou eens van de andere kant bekijken: Afgelopen week sprak ik een medewerker van een internationale bemiddelingssite voor vakantiewoningen. Zij werkt in het Sales Agents team van @Leisure Group.

Een van haar klanten, een verhuurder van een vakantiewoning in Frankrijk was niet blij met de hoeveelheid aan boekingen van het afgelopen jaar. Hij vroeg haar om advies. “Wat moet ik dan doen om meer gasten aan te spreken?” Zij hielp hem in eerste instantie met wat eenvoudige ingrepen om het interieur te verstillen. Vervolgens maakte ze opnieuw foto’s van het nu rustig ogende interieur. En inderdaad: deze eigenaar kreeg daarna 2x zo veel boekingen dan daarvoor! Dit verhaal laat wel zien dat ook kleine veranderingen wel degelijk te moeite waard zijn.

Hier 3 tips hoe je het interieur van je vakantiehuisje of recreatiewoning met simpele ingrepen naar een hoger niveau kunt tillen:

1.      Minder is meer.

Vakantie heeft te maken met zich fijn voelen, bijtanken, gezellig samen zitten. Dit vraagt om een rust biedende basis. Als er in je vakantiehuis veel spullen zichtbaar opgeborgen zijn of de boekenrekken vol staan met veel kleine items, dan oogt dit erg onrustig. Omdat visuele prikkels constant om aandacht vragen, kunnen je gasten minder goed ontspannen. De conclusie is dan ook: Haal dingen uit zicht, zorg voor opbergmogelijkheden waar spullen achter een deur of in een mandje verstopt zitten. Maak je vakantiewoning tot een harmonieuze omgeving waar mensen graag willen vertoeven.

2.      Zorg ervoor dat je 2e huis een “cocooning” plek wordt.

Trendwatchers zien dat er een groeiende behoefte is van mensen om zich tijdelijk terug te trekken. Van de drukte van het alledag of om even bewust “quality time” door te brengen met mensen die je dierbaar zijn. Wat maakt nou een huis warm en gezellig? Als styliste voor vakantieverblijven weet ik dat een vloerkleed vaak niet de eerste keuze is voor een verhuurder als hij nadenkt over een investering. Huurders lopen regelmatig met hun schoenen binnen en dan wil je uiteraard het liefst dat je bungalow “huftersproof” is. Echter, textiel voegt altijd warmte en sfeer toe aan een interieur. En gelukkig heb je inmiddels ook vloerkleden die gemakkelijker schoon te houden zijn. Ook wollen plaids of schapenvachten hebben een knusse uitstraling, nu het winter is.

3.      Haal de knusheid in je vakantiehuis met een fijne verlichting.

Verlichting is een belangrijk onderdeel van een warme uitstraling. Kies niet voor tl licht spaarlampen, deze zijn volgens mij een echte afkapper in sfeer. De LED lichtbronnen zijn een goed alternatief: duurzaam en geld besparend maar wel met het vertrouwde licht dat we nog van de gloeilamp kennen. Wanneer je nieuwe foto’s maakt, gebruik dan ook de lichtbronnen om een sfeervolle foto te maken. Zodat de gasten zich wel daar in de zithoek zien zitten, gezellig met een glas wijn erbij.

Je hebt nu 3 tips gelezen hoe je meer sfeer in je vakantiehuis of recreatiebungalow neer kunt zetten. Een investering loont en gelukkig hoeft deze ook niet meteen duur uit te pakken. Als styliste van designed by silence heb ik de afgelopen maanden enkele low budget opdrachten gedaan waar de eigenaren blij waren met het resultaat: meer sfeer, warmte en persoonlijkheid voor een klein budget.

Wil je graag dat ik eens mee denk over het interieur van jouw vakantiewoning? Dat kan. Neem contact op met mij via mail info@designedbysilence.com en we kunnen een afspraak voor een korte brainstorm sessie doen. Jij hoort dan wat de aandachtspunten zijn en hoe je (stapsgewijs) meer sfeer, harmonie of rust kunt brengen in het interieur. Zodat online kijkers meteen de volgende kerstvakantie bij jou willen boeken!

Satrina Wilske maakt van je gastenverblijf, vakantiewoning of hotel een plek waar gasten dolgraag binnen zitten, weer of geen weer.

Meer berichten

Laat een reactie achter

4 × twee =