in Satrina undercover

Inzichten, grappige verhalen, bemiddeling tussen echtgenoten – Satrina van designed by silence maakt het allemaal mee. Undercover als verkoopadviseur in een meubelzaak.

Want zeg nou zelf: Hoe kom je nu het beste te weten naar wat er leeft bij de klant, op zoek naar een fijn en sfeervol interieur?

_______________________________________________________________________

Man in zicht

In zijn armen houdt hij een stuk of 5 kussens vast. Hij stormt op mij af en even denk ik dat deze dertiger zo een kussengevecht met mij wil beginnen. Net als ik mijn handen beschermend voor mijn hoofd wil slaan, loopt de jonge man langs mij heen, door naar de grijze ribfluwelen zitbank aan mijn linkerkant. Wat is hij in godsnaam van plan?

Gearriveerd bij de zitbank, zet hij de kussens plechtig naast elkaar neer en kijkt kritisch naar zijn werk.

Voorzichtig kom ik dichterbij staan. Hij haalt het geel-blauwe kussen weg en verandert de volgorde van de andere vier kussens.  “Kan ik u ergens mee helpen?”

Glimlachend vertelt hij aan mij dat hij dezelfde zitbank afgelopen maand hier in de winkel had gekocht. Heel erg blij ermee. Maar ja, nu moeten er nog wel passende kussens komen. Voor de gezelligheid.

Ah ja. Hier heb ik als verkoopster, met een passie voor interieurstyling, alle begrip voor.

“En wat had je zoal in gedachten?”

Warme kleuren zocht hij, als contrast tot de grijze kleur van de zitbank. Ik glimlach vriendelijk naar hem. Deze man weet duidelijk waar hij het over heeft!

Ze vallen mij hier positief op, de mannen met gevoel voor interieur. Wordt het misschien eens tijd om mijn vooroordelen te herzien over mannen en interieurstyling? Sinds ik in deze meubelwinkel werk, poppen ze als een zeldzame soort paddenstoelen uit de grond, die mannen.

Mannen met stijl, smaak en visie, jullie zijn van harte welkom in de meubelzaak! Mooi om te zien dat jullie uitgebreid stil staan om van een huis een fijne plek te maken waar je kunt genieten, ontspannen en je gasten graag over de vloer komen.

3 types man bevolken de interieurzaak

Tot nu toe zag ik in mijn functie als verkoopadviseur 3 types mannen:

De levensgenieter

In de meubelwinkel is de levensgenieter serieus op onderzoek uit. Op een zitmeubel gaat hij allereerst proefzitten. Ziet hij zich in gedachten op deze stoel al lekker natafelen? Of met een glas goede wijn of whisky in de leren fauteuil zitten? De kans is dan groot dat het zitmeubel zijn hart verovert. Ook heeft hij aandacht voor mooie afwerkingen en natuurlijke materialen zoals leer. De levensgenieter weet van zijn huis een comfortabele plek te maken; gasten komen dan ook graag op bezoek en genieten mee.

De echtgenoot met een nuchtere interieurvisie

Hij ziet het grote geheel. Eerst kies je de basis en dan pas denk je na over hoe je de puntjes op de i zet. Hij haalt zijn echtgenote (die in de meubelwinkel met van-alles-en-nog-wat aan komt dragen), linea recta terug naar de realiteit door te vragen: “Schat, zie jij deze iele lampjes nou echt passen bij onze robuuste zitbank?” Deze man heeft oog voor kleur (ook al weet hij dat eerder instinctief dan bewust) en vorm. Hij houdt van een interieur dat bij elkaar past, meer dan het experimenteren met een mix & match principe.

De gadget man

Hij struint de meubelzaak af en blijft bij voorkeur staan bij items die vernieuwend zijn of waarvan de uitleg verwijst naar lifehacks of andere onmisbare bijzonderheden. Getallen en technische details schrikken hem niet af. Integendeel, zijn aandacht is gewekt! Hij is benieuwd hoe dingen werken en kijkt naar de meerwaarde van een object. Emotie gaat bij hem door het brein. Zijn interieur houdt rekening met goede kwaliteit qua sound beleving, technisch innovatieve sfeerverlichting, en alles per app bestuurbaar.  Zijn gasten zijn dan ook erg onder de indruk van de handige gadgets waarvan zij niet eens wisten dat deze bestaan. Een robotstofzuiger? Een slimme bloempot die zelf de plant watert? Thuis nog met de hand de verwarming omhoog zettend, zullen deze gasten aan hun gadget vriend en zijn snufjes denken!

De krachten van de man

Wat al deze mannen met elkaar verbindt? Ze houden niet van frutsels en tierelantijnen. Ze worden niet blij van vele sierkussens op de bank. En ze zien de esthetische kracht van goedgekozen eenvoud.

Zo verliet mijn klant die dag de woonwinkel met slechts 2 kussens. Wel met 2 exemplaren die mooi bij elkaar staan.

Wat voor een type man ben jij als het draait om het interieur? Kun jij Satrina van designed by silence nog verrassen als een vierde soort ‘interieurman’?

 

Tekstredactie ContentGarden 

Foto’s via pinterest

Meer berichten

Laat een reactie achter

drie × 3 =