in Algemeen

Nu het weer in Nederland lekker zomers is, geniet ik van de periode dat het even wat rustiger is voor designed by silence. Het voelt als luxe om schaamteloos te kunnen genieten van het prachtige weer en meer tijd over te hebben voor andere dingen.

Luxe is een belangrijk begrip geworden in deze tijden. Karl Lagerfeld ziet het zo: “Luxury is the ease of a t-shirt in a very expensive dress.”  Ook in interieur bladen zie ik het woord “luxe” regelmatig terug komen. Boutique hotels spelen in op een “laid-back luxury”, de ontspannen luxe waar reizigers van nu graag van willen genieten.  Apart genoeg is deze luxe niet eens persé verbonden met dure meubels of waardevolle producten.

Luxe in verblijfsrecreatie: van exclusief-duur naar exclusief-ontspannen

Luxe heeft een transformatie doorgaan. Zat de exclusiviteit vroeger vooral in een prijskaartje met veel getallen, zien we nu meer een verschuiving naar exclusiviteit die samenhangt met ontspanning en een comfortabel gevoel.

Het Nederlands Woordenboek stelt als definitie: “Luxe is wat prettig is maar niet nodig”.

Als trendwatcher en interieurstylist durf ik te zeggen: Luxe is broodnodig. 

Luxe omvat vandaag de dag immateriële dingen zoals rust, ruimte en tijd voor elkaar. In deze hectische tijden helpt luxe jouw gasten om op te laden. Ook wordt luxe betaalbaar omdat een interieur dat kwaliteit en luxe uitstraalt, niet bovenmatig duur hoeft te zijn. Jij als gastheer of gastvrouw, als eigenaar van een vakantiehuis of een bungalow bent dus heel makkelijk een facilitator voor een luxe verblijf!

Een luxe accommodatie voelt voor de gast als een thuis, in combinatie met het idee dat hij in een 5 sterren hotel verblijft.

5 sterren? Dat klinkt groots. Maar je bereikt al veel met persoonlijke aandacht en oog voor details. Als je gasten het idee hebben dat jij inzoomt op wat zij nodig hebben en hier zorg voor draagt.

Hoe bied jij je gasten een luxe gevoel in je vakantiehuis, bungalow, B&B of guest room? Met mijn 3 tips kom je als DIY stylist al een heel eind!

Lees hier verder:

Recent Posts

Laat een reactie achter

veertien + vijftien =