Wanneer je als een Nederlandse stel een vakantievilla in Zuid Spanje koopt en vervolgens verhuurt aan internationale gasten, heb je het met bijzondere uitdagingen te maken: Je wilt zorg dragen voor een fijn verblijf van je gasten in je vakantiewoningen en moet toch het heft uit handen geven, gezien de afstand. Vragen die eigenaren van vakantiehuizen in het buitenland hebben zijn dan ook:

Hoe kun je jouw gasten desondanks de afstand een verwelkomend gevoel geven?

Hoe betrouwbaar komt de contactpersoon over die voor jouw de gasten op locatie verwelkomd?

Hoe is de eerste indruk van je vakantieaccommodatie?

Wat missen je gasten?

In het hospitality advies geeft designed by silence de eigenaren van een vakantiehuis in Zuid Spanje een kijkje achter de gordijnen. Het voordeel: de eigenaren hebben omvattend zicht op wat er nodig is zodat hun gasten volop kunnen genieten van hun verblijf. De tips zijn praktisch en toegepast, de eigenaar kan hier meteen mee aan de slag.

 

Beste A. en C.,

Dit verslag biedt jullie een inkijk vanuit het perspectief van jullie gasten en hun beleving van de vakantievilla:

·       Hoe is de eerste ervaring op de locatie?

·       Wat houdt de gast bezig?

·       Waar zou jij als verhuurder van je vakantievilla op afstand nog kunnen inspelen om de ervaring nog beter te laten slagen?

Hier het verslag hoe mijn reisbegeleidster Anne en ik bij jullie vakantievilla arriveerden:

Anne en ik zijn om half 10 ’s ochtens vanuit Utrecht vertrokken naar Schiphol. Spannend om met de huurauto naar een onbekende locatie te rijden. Ik voelde mij wel wat gerustgesteld door A’ swoorden dat het op de Nationale weg nog ontspannen toegaat.

Anne belde zoals afgesproken met R. (contactpersoon in Spanje) om af te spreken hoe we aan de sleutels komen. We wisten door onze navigatie dat wij rond 5 uur bij jullie vakantievilla zouden arriveren. R. vertelde ons dat hij een afspraak op dat moment zou hebben en vroeg ons om te wachten tot 6 uur. Uiteindelijk zijn we tegen half 6 bij jullie vakantievilla gearriveerd, ietwat gestrest omdat de route ook met navigatie onduidelijk was en we hierdoor best wat extra rondreden. We stonden wat verloren in de zomerse hitte bij het parkeerplaats van jullie vakantiehuis.

Eerste indruk: Het ziet er gezellig uit!

De locatie leek mij fijn, klein straatje, gelukkig geen bungalowpark feeling. Het ‘echte leven’ vindt hier plaats, met buren, hond en kat. Authentiek vakantie vieren.

Na even buiten rondgekeken te hebben, besloten wij om toch maar eens naar de supermarkt te lopen en alvast wat spullen in te slaan. Wat onhandig vond ik dat ik op dat moment niet echt wist, wat wij überhaupt nodig zouden hebben. Dus, je doet boodschappen in de hoop dat je ermee opschiet, maar uiteindelijk mis je waarschijnlijk toch weer andere spullen in huis (zal er olie zijn? Zout?) en moet je een uur later alsnog naar de supermarkt. Wat ik wel positief vond was dat de SuperCor bij jullie zulke lange winkeltijden heeft. Dat scheelt.

Om 6 uur terug bij jullie vakantievilla. R. (contactpersoon op locatie) kwam uiteindelijk 25 min te laat. Ik begon wat chagrijnig en moe te worden van het vele zitten en wachten in de zon, ook een lange reisdag achter de rug. Gelukkig hadden we alvast wat water bij de supermarkt gekocht.

(…verslag ingekort)

 

Verder nog opvallende dingen die wij tijdens ons verblijf opmerkten:

·       Grendelslot binnenkant van tuin sluit niet (deur is denk ik wat gaan hangen, hierdoor hoogteverschil grendel en slot. Erg moeilijk om hem dicht te willen doen.)

·       Wel fijn dat jullie handleiding iets zegt over veiligheid rondom het huis. Dan weet je als gast waar je aan toe bent.

·       Brievenbus is stuk (sluiting deksel afgebroken).

·       Tuin: heel leuk, de lampionnetjes! Ook qua kleuren, vrolijk-levendig-stijlvol, matcht goed met bloesems van de bomen.

·       Engelentrompet boom op veranda prachtig! Echte sfeermaker, staat symbool voor weelderig, groei, bloei, verval.

·       Automatische verlichting bij ingang vanuit looppad superfijn. Maar in het donker is het vervolgens erg moeilijk om het sleutelgat van de huisdeur in de tuin te vinden. Automatisch lampje bij huisdeur zou behulpzaam zijn. Dan heb je het echter ook te maken met een licht dat telkens weer aan-uit gaat als je in de tuin op het terras beweegt?

·       Het lichtje over het fornuis werkt niet. Hij kan worden verlicht, maar blijft niet aan op het moment dat je de vinger van de toets weghaalt.

·       Good: keukengerei vooral uit hout en metaal, hierdoor minder goedkope look. Natuurlijk. Bestek oogt wel wat aluminium-achtig, hierdoor minder chic. (Upgrade mogelijk). In de keuken zijn er best veel pannen aanwezig en ook houten lepels maar we vonden dat de borden/mokken/waterglazen qua aantal aan de kleine kant zaten. Stel dat je met z’n 3 of 4 en hier zit, moet je om de haverklap afwassen. Hierdoor minder relaxed.

·       Grote waterglazen (0,3 l) geen overbodige luxe in een warm land. Deze misten wij.

·       Keukenhaakje voor handdoek /theedoek bijvoorbeeld bij kast met bezem vastmaken. Je wilt niet teveel met water spatteren en dan is het haakje links van de koelkast te ver verwijderd.

·       We misten een saladebestek.

·       Woonkamer: ventilator- heel fijn! Extra mobile ventilator goed voor het geval dat er verschillende slaapkamers in gebruik zijn.

·       Handzeep heel goed! Eenheid in flessen. Kan nog in meer stijlvolle dispenser voor meer verfijning. Extra aanvulling: box met zakdoekjes en handlotion (hotelkamer gevoel, extra hospitality)

·       Heel mooi: alle lampen zijn voorzien met sfeervol warm licht.

·       Wifi Code: lezen erg omslachtig voor gasten. In handleiding opnemen.

·       Badkamer 2e verdieping: privacy aandachtspunt. Wanneer gasten in staande positie willen douchen, is er teveel inkijk. Wellicht toch nog kiezen voor een simpele rolgordijn.

·       Wit beddengoed, heel eenvoudig en puur. Past bij jullie stijl!

·       Deur naar het terras: silicone bij glas laat los, moet bijgewerkt worden.

·       Zithoekje op het terras: Spaanse stijl, past bij omgeving. Maar stoelen zitten niet erg comfortabel. Zij nodigen niet echt uit tot natafelen. Zitkussens beschikbaar? Wij hebben dan maar de kussens van de IKEA stoelen zithoek slaapkamer gebruikt.

·       Heel fijn: comfortabele matrassen in master bedroom. Ook goed: geen kloof tussen 2 matrassen, dat vinden vooral jonge stellen vaak onprettig.

·       De kussen waren wel wat dunnetjes. Ik heb alle 2 boven gebruikt voor mezelf, toen was het lekker.

·       De WC spoeling boven bleef 2 keer doorspoelen. Het is waarschijnlijk de manier hoe je het knopje indrukt, maar ik zou het een keer laten checken. Hij blijft dan eindeloos doorgaan.

·       Is er trouwens een brandblusser en brandalarm aanwezig? Eerste hulp setje? Handig om met de landelijke regels mee te gaan rondom veiligheid bij verhuur.

·       Gezien wij met max 1 stuk handbagage reisden, miste ik het volgende: peper, kruiden setje, olijfolie, wellicht azijn voor dressing.

·       Tevens: Föhn in badkamer.

(…lijst ingekort)

 

Boodschappenlijst optioneel:

–        Dienblad voor ontbijt op het terras (als styliste denk ik: het liefst effen motief, passend bij keukenkleuren)

–        Scherpe snijmessen

–        Saladebestek en grote glazen, aanvullend servies

–        Hakjes theedoeken bij wasbak

(…lijst ingekort)

En ik zou jullie aanbevelen om na te denken over een verwelkomend pakketje voor jullie gasten. Maak er een mooi en onverwacht extra’tje van. (Laat de schoonmaakster deze dingen zichtbaar neerzetten op het aanrechtblad, met een algemeen welkomst briefje dat hergebruikt kan worden).

Het is niets wat ze niet ook zelf konden kopen maar het gaat vooral om zorg / aandacht wat jullie gasten nodig hebben op jullie locatie. Zij zullen het waarderen! Inhoud van het pakketje: (….verslag ingekort)

Bovendien zou ik bij een bevestigingsmail voor jullie toekomstige gasten alvast de informatie toevoegen wat er in huis aanwezig is. Heel fijn als je zoals wij, met beperkt bagage reist en ieder product figuurlijk/letterlijk moet worden afgewogen. En zinvol voor gasten die vooraf al onderweg boodschappen willen doen.

Succes met de uitvoering! Jullie gasten zullen de wijzigingen erg waarderen.

Satrina Wilske, designed by silence

 

 

Soortgelijke projecten