Bij deze opdracht was duidelijk dat de eigenaar nog enkele maanden wilde wachten met zijn investering rondom een conceptionele styling en een nieuw interieur. designed by silence heeft deze eigenaar vervolgens feedback gegeven over de aandachtspunten die spelen in de actuele styling en het gehele interieur. Dit bood de eigenaar de kans om kleine veranderingen zelf te realiseren om meer sfeer en harmonie neer te zetten.

Feedback van de eigenaren na de samenwerking met designed by silence:

“We hebben alle tips en adviezen doorgenomen en zijn zeer enthousiast over je aanbevelingen. We kunnen ons hier helemaal in vinden en gaan hier zeker mee aan de slag. Fijn dat jouw advies ook alle aspecten omvat, want nu hebben we hier dus een zinvolle to do- lijst,  met alles wat we binnenkort willen implementeren, kopen en doen.” A. G., eigenaar vakantiewoning Zuid Spanje

 

Beste A. en C.,

Jullie vroegen om een globale feedback rondom het interieur en de styling van jullie vakantievilla. Hier de stylingtips van designed by silence. Indien jullie klaar zijn voor de investering voor nieuwe meubels, zal ik met jullie meedenken rondom een passend interieurconcept, de indeling en een stappenplan rondom de make-over zodat jullie kunnen blijven doorgaan met het verhuur.

·       Tuin: heel leuk, de lampionnetjes! Ook qua kleuren, vrolijk-levendig-stijlvol, matcht goed met bloesems van de bomen

Andere hoek (links vanuit het huis gezien) echt wat kaal, sfeerverlichting extra lampionnetjes of spots van grond naar muur (indirecte verlichting, heel sfeervol!)

Voorbeeld sfeerlampjes voor buiten

(foto verwijderd)

Zulke lichtbronnen vind je bijvoorbeeld op http://www.allekabels.nl/feestverlichting 4,5 m voor ca 35 Euro.

·       Keuken: Ligstoelen en hangrek visueel erg aanwezig bij ingang. Deze spullen kun je beter elders opbergen. Oogt rustiger.

·       Achterom naar gasfles voor warmwater: het stiefkindje van het hele pand. Groen op de muur mogelijk? Zou ook fijner uitzicht maken voor kleine slaapkamer. Halletje achterom profiteert van schaduwkant, wellicht hierdoor mogelijk. Deur likje verf, mooie tegelvloer als eye-catcher?

Of kies ervoor om het perspectief vanuit de kleine slaapkamer te voorzien met een groot vierhoek aan Zuid Europese tegels (aan de witte muur), net een wat verzorgder uitzicht!

Voorbeeld tegeltjesmotief uitzicht slaapkamerraam

 

·       Zithoekje fauteuil en tafeltje: Oogt nog kaal en onsamenhangend. Tip: rond tapijt als een soort eiland. Nodigt gasten meer uit om zich even terug te trekken.

Voorbeeld

 

·       Kleine slaapkamer: eenvoudig, sereen gevoel. Minimalistisch en geborgenheid. Leuk, de wanddecoratie! Klamboe superfijn! Signaal: Jullie denken mee. Nachttafeltje vind ik minder geslaagd, mag wat slanker qua model. Uitzicht zie commentaar boven.

·       Inloopdouche: voordeel: helemaal van nu, upgrade luxe badkamer gevoel, vervanging van slang en douchekop die wat gedateerd ogen. Maar ik zou hier nog wat mee wachten en een nieuwe badkamer laten plaatsen als er meer geld is. Dan een chiquere stijl qua tegels, kleurgebruik en vervangen van de kleurrijke tegeltjes. Wat ik wel mooi-authentiek Spaans vind zijn de houden kastjes. Hier kun je wel iets mee qua styling!

Voorbeeld hedendaagse badkamerstijl met Zuid Europese invloed:

 

·       Afvalbak badkamer – plastic oogt goedkoop.

Kies beter voor een echt bakje, bijvoorbeeld van de Hema voor een tientje.

·       Master bedroom: Serene en toch sensuele sfeer door Klimt schilderij plus gele verf. Uitnodigend voor de Noord Europese gast om te gaan rusten, Siesta!

Het andere schilderijtje met meisje is ook erg leuk en vrolijk maar een hele andere sfeer dan Klimt. Past wel goed met lampenkap kleuren en zithoekje. Straalt karakter en speelsheid uit.

·       Project Keuken re-styling: andere kastdeuren dan de gele, meer naar de hangkastjes. Nieuw aanrechtblad, minder plastic look. Er mist eenheid. Geeltinten kastjes en tegels disharmonisch. Kleuren blauw-geel-terracotta-rood-wit too much Zuid Europa look. Mag wat meer hedendaags, stijlvolle eenvoud.

Decoratie (accessoires) door het hele huis: ik begrijp de achterliggende gedachte van de dingen maar mis als styliste een verhaal of een concept. Van een houten plank met ‘Nederlandse gezelligheid’ woordjes over een schilderij dat oogt alsof het uit de decoratie afdeling van een bouwmarkt komt tot een Boeddha beeld. Let op dat het niet overkomt alsof je maar bezig was om de witte ruimte op te vullen. De decoratieve styling is de puntjes op de i zetten. Het lijkt alsof dit snel gedaan kan worden maar volgens mij is dit juist het stukje wat vreselijk wordt onderschat. Dus, een kloppend concept m.b.t. de decoratieve items zou iets kunnen zijn dat jullie vakantiehuis naar een hoger niveau kon tillen. Zodat het echt een kloppend geheel wordt. Dit is wellicht nu nog niet aan de orde, gezien jullie investering prioriteit, maar zeker de moeite waard voor de toekomst! Het zou jullie kunnen permitteren om meer geld per nacht te vragen. Hierdoor is je investering ook gauw terugverdiend. Ik denk graag met jullie mee wanneer jullie hier klaar voor zijn!

Ook aandachtspunt: inrichting lijkt bijna compleet van de IKEA te stammen. Heel herkenbaar voor gasten. IKEA = alledaags, deze associatie wil je in een vakantiehuis beter niet teveel benadrukken. Hoe ga je hier het beste mee om?

1.     Individualiteit door accessoires/items met een verhaal.

2.     Oud en nieuw combineren in de decoratie.

3.     Lampen variëren, op zoek gaan naar enkele alternatieve lampen dan die van de IKEA. De staande lamp bij zithoek is wel mooi, gezien materiaal metaal en de afwerking. Ook vervangen: plafonniere overloop bij kleine slaapkamer. Komt erg oubollig over!

Mix & match in interieur. 2x Klippan is wel harmonieus, maar komt ook gauw saai over. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om de hoezen te laten verschillen. Hoezen op maat voor IKEA banken met patronen of andere kleuren: website: https://bemz.com  En vervang bijvoorbeeld de Lack salontafel met een hedendaags model.

5.     Inspiratie voor andere woonitems opdoen: in Marbella zag ik op de hoofdstraat ZARA Home en ook een meubelwinkel die heette: ‘Mon Deco Shop’ www.mondecoshop.com , beide winkels op Calle Siera Blanca. Of kijk ook eens bij het koophuis Corta Ingles naar woonitems. Online in Spanje te bestellen via www.maisondumonde.es

 

 

De krukjes in de keuken vind ik niet passen bij de styling. Lijken uit een American diner. Hierdoor komt de sfeer niet authentiek over.

 

Over het algemeen:

·       Kleurenpalet heel harmonieus in geheel (ook bij decoratieve elementen) smaakvol, rustgevend. Behalve keuken dan.

·        Planning uitbreiding terras in tuin zinvol. Je hebt het te maken met een stuk grond waar het gras moeilijk groeit en hierdoor halen gasten veel aarde/stof naar binnen. Terras zoals jij hem had beschreven qua omvang lijkt mij logisch en mooi ingebed. Ook lekker om met een grotere groep nog te gaan zitten. Dat is wel echt fijn: jullie hebben verschillende sferen qua buitenplekjes, voor ieder iets wils!

Soortgelijke projecten