in Algemeen

Overal groen, waar mijn oog ook naar kijkt: cactussen, hangplanten, plantjes onder stolpen,..Het moge duidelijk zijn dat we in ons interieur niet meer om planten heen kunnen als we met de tijd willen gaan.

Ik struin rond op showUP, dé vakbeurs rondom woonaccessoires en cadeau artikelen. Hier staan de bekende merken zoals Ferm Living, House Doctor. Tegelijkertijd nodigen ook kleine startende labels en jonge ontwerpers uit om rond te kijken. Juist deze newbies zijn voor designed by silence de moeite waard om te onderzoeken: want met kleine items die verschillen van de eenheidsworst aan woondecoratie zet je individualiteit en karakter neer.

Maar terug naar het gewas: Planten brengen onbetwistbaar harmonie aan in je interieur. Als je jouw gasten ontspanning en welzijn wil bieden, is het een goed idee om groen in je vakantiewoning of je chalet neer te zetten. Als verhuurder van een gastenverblijf loop je hier echter tegen een probleem aan: Je kunt niet altijd de planten wateren op het moment dat zij dat nodig hebben. Plantjes met bruine bladeren zien er niet bepaald vrolijk uit. En je wilt vast niet je gasten lastig vallen met kattebelletjes zoals: “Vergeet aub niet de plant te wateren, 2x per week is voldoende.”

De conclusie is dan ook vaak: “We doen niet aan plantjes.”

Maar er is goed nieuws: Pikaplant heeft een oplossing verzonnen, die geknipt is voor jou, je gasten én de dorstige plant: een watersysteem waar je bloemetjes zelf het benodigde water uit het bassin halen. Dit gebeurt via het matje waar de potten en het water bassin op staan. Het water potje op de foto, zo heb ik mij laten vertellen, kan ongeveer 3 maanden mee. Erg handig, dat Pikaplant Tableau.

foto Pikaplant: Satrina Wilske, designed by silence

Verder zag ik veel sfeermakers zoals plaids, geurkaarsen en ethnic macramé wandkleedjes. De ethnic interieurstijl is helemaal van nu en als interieur designer vind ik het spannend om enkele elementen daarvan te mengen met andere items. Bedenk wel of deze interieurstijl ook past bij jouw en je omgeving. Je hoeft niet met alle winden mee.

foto Klippan deken collectie: Satrina Wilske, designed by silence

foto imbarro macramé objecten en vloerkleden: Satrina Wilske, designed by silence

Het label Pom, bekend om zijn design sjaals met een jonge, verfrissende uitstraling, heeft onlangs een textiel collectie kussens en plaids gelanceerd. Een geslaagde crossover wat mij betreft! En je mag de komende tijd nog meer interieur hebbedingetjes verwachten van dit design team. We keep an eye on you, Pom!

foto POM Amsterdam, collectie plaids: Satrina Wilske, designed by silence

Bijzonder enthousiast was ik over de stand van Meraki een Deens met mooie, betaalbare verzorgingsproducten met aroma essenties. Als je de producten en hun huisstijl ziet, voel je al de rust en sereniteit in je opkomen. Helemaal passend bij de sfeer van designed by silence!

Zet jij als gastvrouw/gastheer producten neer die verfijning uitstralen, dan geef jij je gastenverblijf meteen een upgrade. Je gasten zullen het gebaar en je aandacht voor de kleine details waarderen.

foto Meraki: Satrina Wilske, designed by silence

Ik heb je meegenomen naar showUP en een keuze aan merken laten zien die mij weten te inspireren. Wellicht heb je dingen terug zien komen die je ook graag toe wilt passen in je vakantiehuis, maar heb je hier nog vragen over. designed by silence kan je helpen om keuzes te maken die passen bij jou en je doelgroep. Met het effect dat je gasten lekker genieten van jouw recreatiewoning, guest room of vakantiehuisje en zeker terug willen komen.

Stuur mij je vraag via e-mail: info@designedbysilence.com of via twitter: @SatrinaWilske

Recent Posts

Laat een reactie achter

2 + 8 =